Ontdek de leukste voorjaarsproeverijen van 2020

E-Books over wijn

Veel wijnproeven voor weinig..? Dat kan!
Het is weer bijna lente en dat betekent.. voorjaarsproeverijen!
Wist je dat er heel veel leuke op de planning staan?
En dat het de perfecte gelegenheid is om samen met je eigen gezelschap nieuwe wijnen te ontdekken?
In dit artikel ontdek je alles wat je wilt weten over de voorjaarsproeverijen van 2020.

!! Update 17.03.2020: Wegens corona is een deel van onderstaande evenementen geannuleerd.
Eventuele nieuwe data zullen t.z.t. worden gecommuniceerd. !!

✓ Wat is een voorjaarsproeverij?

Tientallen wijnimporteurs, vinotheken en vinologen organiseren jaarlijks een voorjaarsproeverij. Deze evenementen zijn er in allerlei varianten en formaten, maar de essentie is eigenlijk overal hetzelfde: er wordt alles uit de kast gehaald om jou de mogelijkheid te geven om veel verschillende wijnen te proeven. Regelmatig worden er buitenlandse wijnmakers en vertegenwoordigers van wijnhuizen uitgenodigd om hun wijnen te presenteren. Echt een tof sociaal uitje dus (en voor de liefhebbers: je kunt er vaak ook hééérlijk mensen kijken).

✓ Waar worden ze georganiseerd?

De meestvoorkomende locaties die worden ingezet bij voorjaarsproeverijen zijn wijnwinkels, proeflokalen en restaurants. Maar daar blijft het niet bij. Soms word je gewoon uitgenodigd bij een wijnexpert thuis of krijg je zelfs de kans om te gaan wijnproeven op een boot tijdens een rondvaart!

✓ Hoe zit het met wijn-spijs?

Bij de meeste proeverijen wordt er stokbrood geserveerd. Een stukje brood en een slokje water is de magisch simpele manier om jezelf voor te bereiden op het proeven van een volgende wijn. Door sommige organisatoren worden er wijn-spijs combinaties verzorgd – dat betekent dat er hapjes worden geserveerd die specifiek bij een bepaalde wijn passen. Dit is normaal gesproken wel wat duurder, maar dan krijg je ook wat! Een aansluitend diner erbij boeken kan soms ook en is vaak een leuke manier om een middag wijnproeven af te sluiten.

Benieuwd welke voorjaarsproeverijen er bij jou in de buurt gaan plaatsvinden?
Hierbij alvast een greep uit het aanbod, gesorteerd op provincie.

Voorjaarsproeverijen in Gelderland

E-Books over wijn

Appeldoorn

Dit jaar organiseert Appeldoorn voor de 22e keer op rij een voorjaarsproeverij, wederom op de prachtige locatie The Hunting Lodge in Rozendaal. Wijnliefhebbers zijn welkom op zondag 17 mei om zowel binnen als buiten te genieten van tientallen verrukkelijke wijnen. Verschillende wijnmakers zullen aanwezig zijn om al je wijnvragen te beantwoorden.

Kaarten bestellen verloopt via het online formulier. Deelname per persoon bedraagt €15.
Hierbij ontvang je een waardebon van €10 die je kunt verzilveren wanneer je 12 flessen bestelt.
Super toch!

Zondag 17 mei van 13:30 – 17:00
Locatie: The Hunting Lodge, Beekhuizense weg 1, 6891 CZ Rozendaal

Voorjaarsproeverij
E-Books over wijn
Voorjaarsproeverij

Drankenkabinet

Een ontspannen sfeer, deskundige informatie en een verrassend assortiment.

Op zaterdag 4 april verwelkomt vinoloog Ilja Schouten je in haar Drankenkabinet in Ermelo.  Iedereen is welkom: zowel ervaren proevers als beginnende wijnliefhebbers.

Wat kun je verwachten? Gedurende twee uur mag je rond de 50 wijnen uitproberen. Daarnaast zullen er diverse wijnproducenten aanwezig zijn om hun wijnen te presenteren.

De middag is opgedeeld in twee sessies van twee uur. Per sessie zijn er 80 plaatsen beschikbaar. Bemachtig jouw kaartje in de winkel of door te mailen naar info@drankenkabinet.nl. Ben je erbij? Laat het weten op Facebook!

Zaterdag 4 april
Sessie 1 van 13:00 – 15:00
Sessie 2 van 15:30 – 17:30
Locatie: Putterweg 36, 3851 GD Ermelo

E-Books over wijn

Henri Bloem Arnhem

Schip Ahoy! Verras je liefste mama op Moederdag met een 3-uur durende rondvaart over de Rijn. Terwijl de kapitein zorgt voor de juiste koers, kunnen jullie mooi genieten van de grote voorjaarsproeverij aan boord. Henri Bloem Arnhem belooft er een fantastische middag van te maken.

Namens wijnhuis Domaine La Colombette uit de Languedoc zal Vincent of Sophie Pugibet erbij zijn om hun wijnen te presenteren. Daarnaast verzorgt Bakker Tom van Otterloo allerlei lekkernijen en zal ook Matthias Peuser van de Italiaanse delicatessenwinkel Woarst aanwezig zijn om voor hapjes te zorgen.

Meevaren kan al voor €25 p.p. en slechts €20 voor pashouders. Verzeker jezelf van een plekje door te mailen naar arnhem@henribloem.nl.

Zondag 10 mei van 14:00 – 17:00
Locatie winkel: Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

Voorjaarsproeverijen 2020

Voorjaarsproeverijen in Noord-Brabant

E-Books over wijn
Voorjaarsproeverijen 2020

Maison du Vin

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 april staat de jaarlijkse voorjaarsproeverij op het programma bij Maison du Vin in Tilburg. Op deze toffe locatie staan Diederick Swagemakers en zijn team klaar om je een geweldige proeverij te bezorgen!

Voor slechts €5 p.p. kun je urenlang genieten van tientallen verschillende wijnen van hoge kwaliteit. Van wijnproeven krijg je trek – gelukkig wordt er ook een heerlijk 3-gangen menu verzorgd voor €18,95 p.p.

Deelnemen? Meld je van tevoren even aan via info@maisonduvin.nl. Laat weten op welke dag je komt, evenals het aantal personen en of je gebruik wilt maken van de catering. Deze wil je niet missen!

Vrijdag 18:00 – 21:00 | Zaterdag 17:00 – 20:00
Locatie: Geminiweg 9, 5015 BP Tilburg

E-Books over wijn

Vinoro

Ook in Son & Breugel kan er binnenkort volop worden geproefd.
Het weekend van 20, 21 en 22 maart staat er namelijk in het teken van Portugal en Roemenië.

Initiatiefnemer Ruud van Nistelrode heeft zich gespecialiseerd in het inkopen van mooie Portugese wijnen.
Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Delia Mitcan, die voor zeer verrassende Roemeense wijnen zal zorgen. Tevens zal elk land worden vertegenwoordigd door 4 wijnproducenten. Zeker de moeite waard dus!

Echte wijnliefhebbers kunnen terecht in het weekend en zakelijke contacten zijn op de vrijdag van harte welkom.
Deelname is gratis. Aanmelden kan door te mailen naar nistelrode@gmail.com.

Vrijdag 20 maart vanaf 16:00 | Zaterdag 21 maart vanaf 15:00 | Zondag 22 maart van 12:00 – 18:00
Schipperheijn en Partners Peellaan 40, 5691 LL Son & Breugel

Uitnodiging Voorjaarsproeverij Vinoro Vrijdag

Uitnodiging Voorjaarsproeverij Vinoro Zaterdag & Zondag

E-Books over wijn

Wijnimport Janssen

Op zondagmiddag 22 maart organiseert Wijnimport Janssen een grote voorjaarsproeverij in samenwerking met Galerie Anita Ammerlaan, Remko Willems en afgevaardigden van Agricole Gussalli Beretta Winery in Italië. Het belooft een heerlijke middag te worden met wijn, muziek én kunst! Onder het genot van een hapje en uitzicht op mooie kunstwerken krijg je de gelegenheid om meer dan 50 bijzondere wijnen te proeven. De nieuwe jaargangen worden gepresenteerd en uiteraard kun je ook alvast je favoriete rosé uitzoeken voor de zomer.

Deze wijnen komen van kleine wijnboeren met een lage productie en een perfecte kwaliteit – wijnen die men niet in de supermarkt tegenkomt.

Aanmelden kost € 19,95 p.p. en kan via dit online formulier. Doe je mee? Voeg het evenement toe aan je Facebook kalender.

Zondag 22 maart van 14:00 – 17:00
Locatie: Galerie Anita Ammerlaan Markt 39, 4701 PB Roosendaal

Voorjaarsproeverij

Voorjaarsproeverijen in Overijssel

E-Books over wijn

De Wijnhal Hengelo

Meer dan 90 (h)eerlijke wijnen voor een eerlijke prijs. Je vindt ze op zaterdag 16 en zondag 17 mei tijdens de jaarlijkse voorjaarsproeverij van De Wijnhal Hengelo. Het Oostenrijkse wijnhuis Winzerhof Sax zal vertegenwoordigd zijn, evenals een verrassingshuis uit Portugal.

Benieuwd naar welke wijnen er nog meer geschonken gaan worden? Schrijf je gratis in via De Wijnhal Hengelo en je ontvangt enkele dagen voor aanvang al het proefboekje en de bestellijst.

Beide dagen van 14:00 – 18:00
Locatie: Willem de Clercqstraat 33, 7553 VA Hengelo

Voorjaarsproeverijen 2020
E-Books over wijn
Voorjaarsproeverijen 2020

Het Deventer Wijnhuis

Het Deventer Wijnhuis biedt een ultieme wijnbeleving voor iedereen. Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 april staan er meer dan 90 verschillende wijnen te wachten om geproefd te worden.

Meedoen is gratis – wel eerst even aanmelden via Het Deventer Wijnhuis. Een paar dagen voor de proeverij ontvang je al het proefboekje en de bestellijst zodat je je kunt voorbereiden. Handig!

Vrijdag 16:00 – 20:00 | Zaterdag & Zondag 14:00 – 18:00
Locatie: Holterweg 2, 7418 EB Deventer

E-Books over wijn

Schuttelaar Wijnen

Op zaterdag 4 en zondag 5 april ben je van harte welkom bij de voorjaarsproeverij van Schuttelaar Wijnen in Zwolle.
Meld je gratis aan met het inschrijfformulier.

Beide dagen geopend van 13:00 – 17:00
Locatie: Curieweg 1, 8013 RA Zwolle

Voorjaarsproeverij 2020
E-Books over wijn
Voorjaarsproeverij

Wijnkoperij Ten Hove

Another Bottle, Wine Not?

Wil je graag over wijn-spijs leren? Op donderdag 14 mei verzorgt wijnadviseur William van Wijnkoperij Ten Hove een informele avond vol wijnen en bijpassende amuses in een gezellig proeflokaal met uitzicht op de IJssel.

Van blindproeven maakt hij pas echt een sport: kan jij met een blinddoek om achterhalen welke wijn je proeft?

Deelname kost €27,50 per persoon. Meld je aan door te mailen naar william@wijnkoperijtenhove.nl. Bijzijn is meemaken!

Donderdag 14 mei vanaf 20:00
Locatie: Proeflokaal De Stomme van Campen, Oudestraat 218-220, 8261 CA Kampen

Voorjaarsproeverijen in Utrecht

E-Books over wijn

Amersfoortse Wijndag

Heb je op zondag 29 maart nog niets gepland? Wat dacht je van een middag wijnproeven voor het goede doel! Op deze dag organiseert Henri Bloem Amersfoort de Amersfoortse Wijndag in samenwerking met Lionsclub Amersfoort Eemstad: een grote wijnproeverij waar meer dan 50 wijnen open zullen staan.

Om je op weg te helpen ontvang je een proefboekje met wijnbeschrijvingen en ruimte om proefnotities te maken. Zo heb je aan het eind een goed overzicht van welke wijnen het beste in de smaak vielen.

Deelname kost € 12,50 per persoon en de opbrengst gaat naar kansarme kinderen die via het Burgerweeshuis in Amersfoort worden ondersteund. Dat geldt trouwens ook voor 15% van de opbrengst van de verkochte wijnen. Zo smaakt die wijn extra goed!

Aanmelden kan online via dit formulier of in de vinotheek van Henri Bloem Amersfoort aan de Leusderweg 161. Wees erbij!

Zondag 15:00 – 18:30
Locatie: Landgoed ISVW aan de Dodeweg 8 in Leusden

Voorjaarsproeverij 2020
E-Books over wijn
Voorjaarsproeverij
Voorjaarsproeverij

Het Wijnmagazijn

Voor de echte liefhebbers staan er op zaterdag 18 en zondag 19 april tientallen flessen klaar in hartje Utrecht. Chris van de Meene (Magister Vini) en Anke van Haaften (Register Vinoloog) van Het Wijnmagazijn importeren alle wijnen zelf vanuit Duitsland, Frankrijk, Italië, Kroatië en Oostenrijk.

Tijdens deze kleinschalige proeverij wordt er tijd gemaakt om jou persoonlijk te begeleiden bij het ontdekken van je smaakprofiel en het kiezen van de juiste wijn. Dat is pas service!

Je kunt gratis deelnemen – meld je wel van tevoren even aan door te mailen naar info@hetwijnmagazijn.nl of maak gebruik van het inschrijfformulier. Santé!

Beide dagen van 13:30 – 17:30
Locatie: Weerdsingel Oostzijde 82, 3514 AJ Utrecht

E-Books over wijn

Vanos Wijn

Wijn van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs – dat is waar Vanos Wijn voor staat. Vrijdag 17 en zaterdag 18 april ben je van harte welkom op de jaarlijkse voorjaarsproeverij in Woerden.

Je kunt kiezen uit meer dan 40 verschillende wijnen en deelname is gratis! Schrijf je snel in via Vanos Wijn en je ontvangt van tevoren het proefboekje en de bestellijst, zodat je weet welke wijnen je kunt verwachten.

Vrijdag 17:00 – 20:00 | Zaterdag 15:00 – 19:00
Locatie: Breeveld 18, 3445 BB Woerden

Voorjaarsproeverijen 2020

En.. naar welke voorjaarsproeverij ga jij?

Heb jij je keuze al gemaakt? Mooi! Verzamel alvast je wijnvrienden zodat je binnenkort samen van jullie nieuwe favoriete wijnen kunnen genieten.

Bevinden bovenstaande proeverijen zich allemaal niet in jouw regio, maar zou je er wel graag een willen bezoeken? Neem dan gewoon eens contact op met de lokale vinotheek of wijnimporteur en informeer naar de voorjaarsproeverijen bij jou in de buurt!

Heb je zelf al eens zo’n voorjaarsproeverij bezocht? Deel je ervaringen gerust in een reactie.

Voorjaarsproeverij

Plaats een reactie