Zin om jouw wijnkennis een boost gegeven?
Over wijn praten als een pro?
Wellicht ben je nieuw in de wereld van het wijnproeven en wil je die ene wijnterm vinden
of als een doorgewinterde expert weer even je geheugen opfrissen.
Alle wijnproefjargon vind je hier in het wijnproefwoordenboek.
Proefterminologie
Proefterminologie
Er zijn 7 namen in deze lijst die beginnen met de letter G.
Geoxideerd
Wanneer een wijn contact heeft gehad met zuurstof kunnen aroma's en smaken van amandelen, hazelnoten, walnoten, koffie, chocolade en caramel zich ontwikkelen. Bij teveel zuurstofcontact ontstaat er echter een azijngeur in de wijn.
Gesloten
Een wijn is 'gesloten' wanneer de aroma's nog niet goed tot hun recht komen en een zeer lage intensiteit hebben. Walsen en/of de wijn even laten staan helpt meestal.
Gistig
Een gistige wijn wordt gekenmerkt door aroma's en smaken van geroosterd brood, brooddeeg en kaas.