Proefterminologie

E-Books over wijn

Zin om jouw wijnkennis een boost gegeven?
Over wijn praten als een pro?
Wellicht ben je nieuw in de wereld van het wijnproeven en wil je die ene wijnterm vinden
of als een doorgewinterde expert weer even je geheugen opfrissen.
Alle wijnproefjargon vind je hier in het wijnproefwoordenboek.

Proefterminologie

Alles | A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Er staan 5 namen op deze lijst die beginnen met D.
Delicaat
Een delicate wijn voelt zacht, verfijnd en elegant in de mond, dus zonder overdadige tannines of zuren.

Dierlijk
Een wijn kan dierlijke aroma's, zoals leer, muskus en pels bevatten.

Droesem
Restanten van vaste stoffen (zoals gistcellen bij 'sur lie' wijnen) die naar de bodem zakken en in de fles achterblijven. Ook wel: bezinksel.

Droog
Een droge wijn bevat geen of weinig restsuiker (tot 4 gram per liter).

Dun
Een dunne wijn wordt gekenmerkt door een laag alcoholgehalte, evenals weinig zuren en tannines.