Proefterminologie

E-Books over wijn

Zin om jouw wijnkennis een boost gegeven?
Over wijn praten als een pro?
Wellicht ben je nieuw in de wereld van het wijnproeven en wil je die ene wijnterm vinden
of als een doorgewinterde expert weer even je geheugen opfrissen.
Alle wijnproefjargon vind je hier in het wijnproefwoordenboek.

Proefterminologie

Alles | A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Er staan 5 namen op deze lijst die beginnen met M.
Malolactisch
Tijdens de malolactische fermentatie worden de frisse appelzuren in wijn omgezet in zachtere melkzuren. Dit leidt tot aroma's en smaken van room, boter en kaas.

Mineralig
Mineralige aroma's zijn afkomstig uit de wijndruiven zelf en kunnen geuren naar natte steen, kiezel of krijt (Chablis, Pouilly-Fumé).

Mineraliteit
In welke mate een wijn minerale aroma's zoals natte steen, kiezel of krijt bevat.

Mondgevoel
Hoe een wijn in de mond voelt; ruw, zacht, vlezig, fluwelig etc.

Mousse
De bubbels van koolzuur in mousserende wijn. Een bubbelwijn (Champagne, Cava, Crémant) kan zachte, harde of agressieve mousse hebben.