Proefterminologie

E-Books over wijn

Zin om jouw wijnkennis een boost gegeven?
Over wijn praten als een pro?
Wellicht ben je nieuw in de wereld van het wijnproeven en wil je die ene wijnterm vinden
of als een doorgewinterde expert weer even je geheugen opfrissen.
Alle wijnproefjargon vind je hier in het wijnproefwoordenboek.

Proefterminologie

Alles | A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Er staan 4 namen op deze lijst die beginnen met O.
Onzuiver
Een wijn met onprettige aroma's (nat karton, azijn) wordt onzuiver genoemd; dit duidt meestal op een fout (kurk, oxidatie). Het tegenovergestelde van zuiver.

Op dronk
Een wijn is 'op dronk' wanneer deze niet (veel) meer positief zal veranderen door langere rijping en dus idealiter nu of binnen een paar jaar wordt genuttigd.

Oud
Goede, oude wijn wordt gekenmerkt door complexe aroma's en smaken, evenals zachte zuren en tannines.

Oxidatief
Wijn verandert van kleur en geur na in contact te zijn geweest met zuurstof. Dit kan de bedoeling van de wijnmaker (Sherry, Madeira, Vin Jaune) of een fout zijn (bruinige kleur, azijngeur).