Proefterminologie

E-Books over wijn

Zin om jouw wijnkennis een boost gegeven?
Over wijn praten als een pro?
Wellicht ben je nieuw in de wereld van het wijnproeven en wil je die ene wijnterm vinden
of als een doorgewinterde expert weer even je geheugen opfrissen.
Alle wijnproefjargon vind je hier in het wijnproefwoordenboek.

Proefterminologie

Alles | A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Er staan 7 namen op deze lijst die beginnen met R.
Reductief
Een wijn kan door gebrek aan zuurstof onaangename aroma?s (riool, rotte eieren) krijgen. Het tegenovergestelde van oxidatief.

Restsuiker
De overgebleven suikers in een wijn.

Restzoetje
Een wijn heeft een 'restzoetje' wanneer de achtergebleven suikers duidelijk aanwezig doch niet overheersend zijn.

Rijk
Een wijn rijk aan smaak wordt gekenmerkt door veel verschillende fruittonen, evenals veel tannines, alcohol en zuren.

Rijp
Een gerijpte wijn heeft behalve primaire fruitaroma's en smaken ook prettige tertiaire tonen dankzij veroudering.

Robijnrood
Rode wijnen waarvan de kleur niet neigt naar oranje, bruin of paars, worden robijnrood genoemd.

Rond
Een ronde wijn is toegankelijk, gemakkelijk te drinken en wordt gekenmerkt door niet te hoge tannine- en zuurgehaltes. Ook wel: soepel.