Zin om jouw wijnkennis een boost gegeven?
Over wijn praten als een pro?
Wellicht ben je nieuw in de wereld van het wijnproeven en wil je die ene wijnterm vinden
of als een doorgewinterde expert weer even je geheugen opfrissen.
Alle wijnproefjargon vind je hier in het wijnproefwoordenboek.
Proefterminologie

Proefterminologie
Er zijn 9 namen in deze lijst die beginnen met de letter V.
Vet
Een wiin heeft een 'vetje' of is 'vettig' wanneer deze smeuïg overkomt. Dit wordt veroorzaakte door de combinatie van glycerine, suiker en alcohol.
Vol
Een wijn met veel alcohol, zuren, intensiteit van smaken en voor rode wijnen ook tannines. Een volle wijn heeft veel 'body'.
Viscoos
Een wijn met een hoog alcohol- en/of suikerhalte. Te herkennen aan de dikke, stroperige druppels die aan de binnenkant van het glas blijven plakken.
Vegetaal
Gras, asperges, rabarber en paprika vallen onder de vegetale, plantaardige aroma's die in wijn voor kunnen komen.
Verfijnd
Een verfijnde wijn voelt zacht, elegant en delicaat in de mond, dus zonder overdadige tannines of zuren.