Proefterminologie

E-Books over wijn

Zin om jouw wijnkennis een boost gegeven?
Over wijn praten als een pro?
Wellicht ben je nieuw in de wereld van het wijnproeven en wil je die ene wijnterm vinden
of als een doorgewinterde expert weer even je geheugen opfrissen.
Alle wijnproefjargon vind je hier in het wijnproefwoordenboek.

Proefterminologie

Alles | A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Er staan 3 namen op deze lijst die beginnen met W.
Walsen
Het laten ronddraaien van de wijn in het glas. Door het extra contact met zuurstof komen de aroma's beter vrij.

Warm
Aroma's en smaken die doen denken aan gestoofd fruit en jam. Meestal een indicatie van een wijn uit een warmer klimaat.

Wrang
Jonge, droge en bittere wijnen met onrijpe tannines en weinig fruitsmaak (jonge Cabernet Sauvignon). Ook wel: straf, stroef of stug.